Sunday, 22 May 2011

LEMBAGA JURURAWAT MALAYSIA (NURSING BOARD)

sebut je LJM pasti semua student NURSE cuak...sbab exam LJM ni la yg akan menentukan masa depan kiteorang..even dah dapat segulung DIPLOMA IN NURSING tapi jika tak ada LJM tak bermkna langsung bg kami....LJM ini dah macam lesen kereta..tak lulus JPJ tak leh la dapat lesen ar sama lah ngan LJM ni...tak lulus tak dapat lah lesen tok jdi nurse...

alhamdullilah revision week tok LJM ni dah start pape pon doa kan la yang terbaik untuk aku dan kawan2..semoga aku dapat jadi seorang JURURAWAT yg berjaya...even RARE kalau kiter dgr pasal male nurse

Saturday, 21 May 2011

bergambar2 (photoshoot)



acix vs lutfi



ini lah hobi aku sebenar nye...selain dari jaga orang kat WAD tu...aku jga suka berphotography bersama rakan2 aku..hobi aku ni semakin menggila bila dah nk masuk FINAL sem hahah
my crew : ACIX: HAIRI:AMAD:LUTFIE:ELFIE

Friday, 20 May 2011

aku dulu dulu

salam ..lama sgt rasanya tak update blogging aku ni haha..rini aku nk
share sikit macam mana rupa aku masa dulu2 hahaha....kalau korang tgok msty korang tak pecaya hahhaa....dulu mama cakap masa aku kecik2 aku GEMUK..aku tak pecaya sekali aku cari la balik suma pixca lama2 aku tgok mmg aku berisi pon..ntah cammna mai besaq la ni jadi KURUS hahaha......

aku ngan angah

Thursday, 5 May 2011

Tuesday, 3 May 2011

takde keje.laalal

time kami takde keje hahahah.....aku lut n ezan...time sem bapa aek lupa lah

kerjaya as a STUDENT NURSE

focus focus
: ni la dak2 laki nurse :
ini lah keje aku as a student nurse hahah...BP BP BP hahaha....dulu mmg aku tak pernah terpkir pon nk jadi nurse tapi lama kelamaan minat tu datng dalam diiri aku..sejak bila pon aku tak tau myb sebab aku start posting kat HTAA kot minat tu dtg..bila tgok patient yg memerlukan kite..kat stu baru kiter sedar yg mereka btul2 memerlukan kita.....(sedih sey)..erm sedar tak sedar dah nk masuk final year dah aku stdy kat shahputra macam2 dugaan aku hadapi..smpai skunk ...hope u all wish aku berjaya dalam stdy n dalam hidup aku ye

Monday, 2 May 2011

Male NURSE (aku)

mesty korang tertanya2 kan ape kena mengena nurse ngan

dulu shahputra kini UCSA tempat aku stdy






hidup aku????? kisah aku bermula kat sini lah lpas je tamat sekolah menengah terus je KOLEJ SHAHPUTRA menawar kan kontrak kat aku haha...so tanpa memikir panjang aku terus pergi menyambung pengajian aku...tapi agak2 korang kan..course apa aku patut amik..aku akaun je dapat A2 dulu..kompom lah nak amik diploma in bisness kan....TETAPI........ar ada tapi dye..kakak aku ck ap tkut sush dapat keje last2 sampai je kolej kakak aku suh amik NURSE...nurse (dalam pikiran : takkan nk jd nurse...tu tok pompuan je )
so aku pun ikut lah ckp aku amik nurse di SHAHPUTRA, huhuu
                
   
 ::  semester 6  ::



:: semester 1 ::